Άλειμμα σοκολάτας με μέλι και ταχίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα γλυκό πολύ πλούσιο σε γεύση και ενέργεια για να ξεκινήσει σωστά η μέρα μας. Τα παιδιά θα το λατρέψουν…

aleimma-sokolatasΆλειμμα σοκολάτας με μέλι και ταχίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

time

Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides

Μερίδες
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
150 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
40 γρ. σουσαμέλαιο
50 γρ. κουβερτούρα 60%-70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
50 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακό

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το σουσαμέλαιο. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος το βούτυρο. Διατηρούμε το άλειμμα σε ένα βάζο στο ψυγείο, αλλά πριν αλείψουμε στο ψωμί μας θα πρέπει να το αφήσουμε να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: steliosparliaros.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s