Γκοφρέτες αμυγδάλου με μέλι & σοκολάτα

Ένα υγιεινό θρεπτικό γλυκό με μέλι και ξηρούς καρπούς που φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα!

gofretesΓκοφρέτες αμυγδάλου με μέλι & σοκολάτα

time

Χρόνος Εκτέλεσης
25 λεπτά
merides

Μερίδες
difficulty

Δυσκολία
Σχετικά εύκολο

 

Συστατικά:
300 γρ. αμύγδαλα
80 γρ. καρύδα τριμμένη
130 γρ. βούτυρο από ξηρούς καρπούς
4-5 κουταλιές μέλι
100 γρ. λάδι καρύδας
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά κορν φλάουερ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυκόφτη ή μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε ένα σκεύος 20Χ30 εκατοστά (ταψί, πυρέξ ή δίσκο) με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε το μείγμα για τις γκοφρέτες (πάχος περίπου 1εκ ή λιγότερο). Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το μίγμα για τις γκοφρέτες και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 15-20 λεπτά να κρυώσει η σοκολάτα. Αφού το βγάλουμε κόβουμε σε γκοφρέτες (3,5Χ10 ή 3,5Χ3 ή σε όποια διάσταση θέλουμε). Διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: realfamilyfood.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s