Το μέλι της νύφης

Παραδοσιακό γλυκό του Μαρόκου που σερβίρεται σε γάμους και αρραβώνες, από τον Στέλιο Παρλιάρο.

nufi

time

Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides

Μερίδες
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
1 κιλό μέλι
1 κ.σ.  αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
1 πρέζα σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί το μέλι προσέχοντας να μην ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 45ο C. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε σε βάζα. Σερβίρουμε ως κέρασμα σε πιατάκια μαζί με σουσάμι και αμύγδαλα.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: steliosparliaros.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s