Κορμός σοκολάτας με μέλι και καρύδια

Το ευκολότερο και πιο γρήγορο, ίσως, γλυκό. Γνωστό και ως μωσαϊκό αλλά και σαλάμι σοκολάτας. Το αγαπημένο όλων των παιδιών αλλά και των παιδιών που μεγάλωσαν….

kormos-sokolatas_630x330

time

Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides

Μερίδες
8
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
40 γρ. κακάο
170 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. γάλα εβαπορέ
70 γρ. μέλι
70 γρ. καρύδια σπασμένα

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα εβαπορέ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ και τα σπασμένα καρύδια. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε ώστε να έχει κυλινδρικό σχήμα. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και μετά από 2-3 ώρες μπορούμε να σερβίρουμε.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s