Ένας ατρόμητος μελισσοκόμος απ’ την Κίνα!

Σίγουρα δεν φοβάται τα ύψη, αυτός ο ατρόμητος μελισσοκόμος ο οποίος έχει στήσει το μελισσοκομείο του κυριολεκτικά πάνω στον βράχο.

a1

Αυτό το “θεότρελο” μελισσοκομείο βρίσκεται στα βουνά της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα. Το όνομα Χουμπέι σημαίνει «βόρεια της λίμνης», αναφέρεται στην βόρεια θέση της Λίμνης Τονγκτίνγκ. Τα ξύλινα μελίσσια έχουν τοποθετηθεί με απολυτή ακρίβεια ώστε να ισορροπούν πάνω στον βράχο. Αυτή είναι μία τυπική επιθεώρηση για τον Κινέζο μελισσοκόμο…

a2

Η Κίνα παράγει περίπου το μισό μέλι παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή για τον πληθυσμό των σπάνιων ζώων, όπως ο χρυσός πίθηκος, οι γιγαντιαίες σαλαμάνδρες και ο χρυσαετός, ενώ εδώ θα βρει κανείς και μεγάλη ποικιλία των φαρμακευτικών φυτών.

a3

Ο μελισσοκόμος πρέπει να σκαρφαλώσει στα βράχια για να επιθεωρήσει κάθε μία κυψέλη ξεχωριστά. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πως είναι τοποθετημένα τα μελίσσια.

a4

Όπως φαίνεται και απ’τις φωτογραφίες οι κυψέλες είναι ουσιαστικά αυτοσχέδιες. Ξύλινα κουτιά με καπάκια που συγκρατούν πέτρες ή άλλα βαριά αντικείμενα ώστε να μην τα πάρει ο αέρας, τοποθετημένες σε σιδερόβεργες που είναι καρφωμένες στον βράχο!

a5

Η επαρχία Χουμπέι έχει πληθυσμό που ανέρχεται σε 57.000.000! Σε μία χώρα σαν την Κίνα, των 1,4 δισ. κατοίκων η εξοικονόμηση χώρου είναι πολύ σημαντική.

πηγή: Dailymail

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.