Μια εντυπωσιακή κυψέλη!

Η αστική μελισσοκομία είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό. Τόσο, που ο σχεδιασμός της κυψέλης έχει περάσει σε άλλο επίπεδο… Η συγκεκριμένη κυψέλη μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρούμε μέλισσες στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπει να παίρνουμε και μια γεύση από τον συναρπαστικό τους κόσμο.

1

Ο σχεδιασμός της κυψέλης είναι αντισυμβατικός, αλλά συνάμα εντυπωσιακά ελκυστικός, ενώ σέβεται απόλυτα την συμπεριφορά των μελισσών. Αποτελείται από δύο μέρη. Ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό. Στο εξωτερικό μέρος που βρίσκεται και η είσοδος υπάρχει μία γλάστρα, ενώ εσωτερικά η κηρήθρα βρίσκεται μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο, το φίλτρο του οποίου αφήνει να περνάει μέσα φως από το μήκος κύματος του πορτοκαλί, το οποίο χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να βλέπουν. Η κυψέλη είναι απόλυτα λειτουργική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καπνός ώστε να ηρεμήσουν οι μέλισσες πριν ανοιχθεί όπως γίνεται και με το συμβατικό τρόπο και το μέλι μπορεί να εξαχθεί κανονικά.

2

Είναι μία φιλική προς το περιβάλλον κυψέλη η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά μπορούν να κοιτούν στο εσωτερικό της, ενώ οι μέλισσες εργάζονται. Φυσικά η παρουσία μελισσών βοηθάει και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από την επικονίαση. Αν σκεφτεί κανείς ότι παγκοσμίως οι μέλισσες βρίσκονται σε παρακμή, η αστική μελισσοκομία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρηθεί το είδος.

3

Μην ξεχνάτε ότι οι μέλισσες για να χτίσουν τις κηρήθρες τους, παράγουν κερί, αλλά και πρόπολη, μία κολλώδης ουσία που παράγουν από ρητινώδες εκκρίσεις διαφόρων φυτών και η οποία έχει θεραπευτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση. Δηλαδή πέρα απ’ τα οφέλη του μελιού και της επικονίασης του περιβάλλοντος, η αστική κυψέλη μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός μικρού φαρμακείου της φύσης μέσα στο σπίτι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s