Έρευνα του ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια. Δείτε το αποτέλεσμα.

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες, καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka!
types-of-honey-for-skin-care

Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, έλατου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν πολύ υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Το ΑΠΘ μάλιστα εξέτασε και δείγμα από μέλι μανούκα με προέλευση τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο φημίζεται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ελληνικό μέλι βελανιδιάς και ελάτης είχαν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση ενώ αυτό της κουμαριάς ενδείκνυται για άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους καθώς παρουσιάζει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Το μέλι είναι ένα απ’ τα ελάχιστα πια, προϊόντα που διατίθενται χωρίς καμία επεξεργασία. Το μόνο που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής όμως είναι να αγοράζει το μέλι απ’ ευθείας απ’ τον παραγωγό και όχι απ’ τα Super Market καθώς εκεί οι τυποποιητές δημιουργούν χαρμάνια ανακατεύοντας ποικιλίες, με τρόπους οι οποίοι καταστρέφουν κάθε θρεπτική αξία του μελιού.

Μέλι βελανιδιάς και κουμαριάς μπορείτε να βρείτε στο Ορεινό Μέλι.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s