Ελαφριά κρέμα με μπανάνα και μέλι

Με μόλις 170 θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, είναι μια κρέμα που θα απολαύσουμε άφοβα όλο το καλοκαίρι.

pagoto

time

Χρόνος Εκτέλεσης
40 λεπτά
merides

Μερίδες
8
difficulty

Δυσκολία
Σχετικά εύκολο

 

Συστατικά:
600 γρ. κρέμα γάλακτος με 28% λιπαρά (light)
60 γρ. μέλι
10 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 2 φύλλα των 5 γρ. ή 4 των 2,5 γρ.)
300 γρ. μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια (καθαρό βάρος)
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας από το νερό και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε τις κομμένες μπανάνες. Πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή μεταφέρουμε το μείγμα σε απλό μπλέντερ. Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει και αρχίσει να πήζει. Για γρηγορότερο αποτέλεσμα τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος, το οποίο έχουμε γεμίσει με παγάκια. Έτσι θα κρυώσει και θα πήξει πιο γρήγορα. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ, αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: steliosparliaros.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s