Μπάρες δημητριακών με μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές μπάρες με δημητριακά, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Μπάρες γεμάτες ενέργεια.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά
merides

Μερίδες
20
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)
150 γρ. δημητριακά
200 γρ. βρώμη
80 γρ. cranberries

Εκτέλεση:
Σύμφωνα με τη συνταγή του Άκη ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. * Το Ορεινό Μέλι όμως συνιστά να μην βάζετε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων γιατί θα καταστραφεί κάθε θρεπτικό συστατικό που περιέχει. Μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς σε δοχείο μπεν μαρί και ποτέ με απευθείας έκθεση στη φωτιά. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20 Χ 30 εκ.. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, κλείνουμε τη μεμβράνη από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.

πηγή: akispetretzikis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s