«Παράθυρο» στη Γερμανική αγορά για τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου

Στην έκθεση «Food and Life», η οποία πραγματοποιήθηκε από 23 έως 27 Νοεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την προβολή και προώθηση των αγροτικών της προϊόντων σε μεγάλες αγορές – στόχους του εξωτερικού.

aa

Σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε, αναφέρει: «Η συγκεκριμένη έκθεση θεωρείται από τις σημαντικότερες της Ευρώπης, καθώς φέτος οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τις 150.000, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει αλλά και να αγοράσει επιλεγμένα Ηπειρωτικά προϊόντα. Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι απόδημοι συμπατριώτες μας, οι οποίοι συνεχάρησαν την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της και τις επιχειρήσεις για την παρουσία τους.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκε show μαγειρικής, όπου η βραβευμένη chef, Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων, μαγείρεψε με τα Ηπειρωτικά προϊόντα πρωτότυπες συνταγές, που γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι. Αμέσως μετά ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών που έλαβαν χώρα στο περίπτερο της Ηπείρου, συγκαταλέγεται η επίσκεψη της εμπορικής ακολούθου και αντιπροξένου του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου, Χριστίνας Στεφανίδου και η ανταπόδοση αυτής από τα μέλη της αποστολής στο Προξενείο. Επίσης, τα στελέχη της Περιφέρειας που συνόδευαν την αποστολή, είχαν συναντήσεις με εισαγωγείς της Γερμανίας, με τους οποίους έγινε αλληλοενημέρωση για τη διευκόλυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων προς τη Γερμανική αγορά.

πηγή: Ταχυδρόμος Άρτας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.