Τούρτα σοκολάτα με μέλι και μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κρατήστε μερικά μελομακάρονα για να τα βάλετε ως βάση σε μια πανεύκολη τούρτα σοκολάτα.

meloma

time

Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά
merides

Μερίδες
10
difficulty

Δυσκολία
Σχετικά εύκολο

 

Συστατικά:
350 γρ. μελομακάρονα (καθαρισμένα από το καρύδι που έχουν από πάνω)
350 γρ. κουβερτούρα με 66%-70% κακάο
50 γρ. μέλι
2 κ.γ. κανέλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
κακάο ή κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι και την κανέλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός για καλύτερο αποτέλεσμα. Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω να γίνουν μια συμπαγής και επίπεδη βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, έως ότου παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο ή κανέλα και σερβίρουμε.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: steliosparliaros.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s