Μερέντα με μέλι και πραγματικά φουντούκια, χωρίς ζάχαρη!

Αν θέλετε ένα υγιεινό και χωρίς ενοχές σνακ, τότε θα αγαπήσετε αυτή τη σπιτική συνταγή. Η μερέντα του εμπορίου είναι συνώνυμη με την πραλίνα φουντουκιού, αλλά περιέχει τεχνητά σάκχαρα και άλλα συστατικά που θεωρούνται ανθυγιεινά.

mereda

time

Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides

Μερίδες
2
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
6 κουταλιές σκόνης κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια φουντούκια
3 κουταλιές λάδι καρύδας
½ φλιτζάνι γάλα ρυζιού
2/3 φλιτζανιού ακατέργαστο, βιολογικό μέλι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Fahrenheit (Περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου). Απλώνετε τα 2 φλυτζάνια φουντούκια σε ένα φύλλο ψησίματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ενιαίο στρώμα και μοιράσετε τα ομοιόμορφα. Καβουρδίστε τα φουντούκια για 12 λεπτά, ή μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ. Αφαιρέστε τα φουντούκια από το φούρνο. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο σας και ρίξτε τα φουντούκια σε αυτήν. Τα τυλίγετε και στη συνέχεια τα τρίβετε έντονα. Αυτό θα αφαιρέσει τον φλοιό τους. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι κάποια φουντούκια φέρουν ακόμα τον φλοιό τους, κι αυτό είναι εντάξει, μην σας ανησυχεί. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και τοποθετήσετε τα στο μίξερ σας. Ανακατέψτε έως του δημιουργήσουν μία αλοιφή φουντουκιού. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά σας στο πολυμίξερ, αλλά χρησιμοποιήστε μόνο το ήμισυ του γάλακτος ρυζιού (δηλαδή το 1/4, αντί για το 1/2 της κούπας). Ανακατέψτε τα υλικά έως ότου ομοιογενοποιηθούν. Αν είστε ευχαριστημένοι με την σύσταση τότε τελειώσατε. Αν εξακολουθεί να είναι πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο περισσότερο από το υπόλοιπο γάλα ρυζιού.

Αυτή η σπιτική υγιεινή συνταγή μερέντα είναι πολύ εύκολο να γίνει. Χρησιμοποιήστε όσο θέλετε και στη συνέχεια διατηρήστε την στο ψυγείο σας. Κατά την αποθήκευση, βάλτε τη σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αλλοίωση. Διατηρείται για μέχρι και μια εβδομάδα, εάν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε όλο πριν από αυτό το διάστημα. Το να τρώτε υγιεινά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιδοθείτε σε σνακ. Απλά πρέπει να εντοπίσετε τις σωστές συνταγές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε τη γεύση της σοκολάτας και άλλων χορταστικών σνακ, χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε ζάχαρη ή άλλα ανθυγιεινά συστατικά.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: proionta-tis-fisis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s