Cookies με φιστίκια Αιγίνης και μέλι από τον Γιάννη Λουκάκο

Τραγανά κούκις με λεμόνι, τζίντζερ, φιστίκια Αιγίνης και μέλι. Βγάλτε τα ζεστά-ζεστά από το φούρνο και βουτήξτε τα σε γάλα.

cookies

time

Χρόνος Εκτέλεσης
45 λεπτά
merides

Μερίδες
4 μερίδες
difficulty

Δυσκολία
Σχετικά εύκολο

 

Συστατικά:
280 γρ. αλεύρι
6 γρ. μαγειρική σόδα
1 γρ. βανίλια εκχύλισμα
120 γρ. ζάχαρη μαύρη
200 γρ. μαγιονέζα
40 γρ. μέλι
40 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο
10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
6 γρ. λεμόνι, ξύσμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και τη βανίλια. Στο κάδο του μίξερ τοποθετήστε τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαγιονέζα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο κάδο του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το φιστίκι, το τζίντζερ και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με το κουτάλι κομμάτια ζύμης των 25 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί φροντίζοντας να έχουν 5 εκ., απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

Πηγή: yiannislucacos.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s