Κοκτέιλ με βάση το μέλι: Whiskey Sour

Ένα δροσιστικό κοκτέιλ που συνδυάζει το ουίσκι με το μέλι. Οι απαλές νότες μελιού ισορροπούν μοναδικά με αυτή του ουίσκι δημιουργώντας ένα απρόσμενο μείγμα που αφήνει μια γλυκόξινη και ανάλαφρη επίγευση.

whiskey-sour_1225

time

Χρόνος Εκτέλεσης
5 λεπτά
merides

Ποσότητα
1 κοκτέιλ
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
2 μεζούρες από το ουίσκι που προτιμάτε
1 μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι
1 κουταλιά μέλι (ιδανικό είναι της πορτοκαλιάς)

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο σέικερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Ο συνδυασμός του λεμονιού με το μέλι θα σας γοητεύσει και θα σας αφήσει στο στόμα μια ελαφριά γλυκόξινη επίγευση. Προτείνουμε το μέλι πορτοκαλιάς γιατί είναι απ’ τα αρωματικότερα ελληνικά μέλια ενώ ταυτόχρονα είναι ανοιχτόχρωμο και έτσι δεν αλλοιώνει την χαρακτηριστική εμφάνιση που έχει ουίσκι.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s