Κοκτέιλ με βάση το μέλι: Honey Peach Mint Julep

Ένα δροσερό καλοκαιρινό κοκτέιλ με μέλι και ροδάκινο, το οποίο είναι γνωστό για τα οφέλη του στον οργανισμό μας.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
5 λεπτά
merides

Ποσότητα
2 κοκτέιλ
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
1 μικρή φέτα ροδάκινου (μπορείτε να αφήσετε την φλούδα αν θέλετε)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
5 κλαδάκια μέντα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 1/2 μεζούρες Μπέρμπον
12-15 φρέσκα φύλλα μέντας
Θρυμματισμένος πάγος
Φέτες δυόσμου και ροδάκινου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το ροδάκινο, το νερό και τη μέντα μέσα σε μια κατσαρόλα και βράστε τα (2-3 λεπτά) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει το ροδάκινο. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περάστε το μείγμα μέσα από κόσκινο και αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα προσθέστε τον δυόσμο, το Μπέρμπον και τον θρυμματισμένο πάγο και ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με μια φέτα ροδάκινου και ένα κλαδάκι δυόσμου.
Στην υγειά σας!

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: creative-culinary.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s