Σεμιφρέντο με μέλι, αμύγδαλο, τζίντζερ και θυμάρι

Σεμιφρέντο (semifreddo) στα Ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο. Είναι ένα είδος γλυκών κατάψυξης τα οποία έχουν υφή παγωμένης μους. Σ’ αυτή την εκδοχή θυμίζει παγωτό με κηρήθρα!

time

Χρόνος Εκτέλεσης
15 λεπτά
merides

Μερίδες
8-10
difficulty

Δυσκολία
Σχετικά εύκολο

 

Συστατικά:
600ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, κρύα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
8 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ λεπτόρρευστο μέλι (αγριολούλουδων ή πορτοκαλιάς)
75γρ ψημένα αλατισμένα αμύγδαλα
75γρ σιρόπι πιπερόριζας (τζίντζερ)
μια χούφτα κρυσταλλωμένα τζίντζερ
μερικά ολόκληρα ακατέργαστα αμύγδαλα
λίγο φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:
Χτυπήστε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει. Τοποθετήστε ένα καθαρό, ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπήστε μέσα τα αυγά με τους κρόκους και το μέλι, μέχρι να δέσουν και να αποκτήσουν απαλή υφή. Σε ένα τσέρκι 22εκ με μεμβράνη ρίξτε την κρέμα και το μείγμα αυγών. Ρίξτε μέσα στο σιρόπι πιπερόριζας τα αλατισμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε τα. Τοποθετείστε και αυτό το μίγμα στο τσέρκι και κλείστε τη μεμβράνη από πάνω. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Για το σερβίρισμα προσθέστε λίγο ακόμα μέλι, τα ολόκληρα αμύγδαλα, τα κρυσταλλωμένα τζίντζερ και το θυμάρι.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: sbs.com (συνταγή και φωτογραφία: Skye McAlpine)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.