Brownie χαρουπιού και αμυγδάλου με γύρη

Μια εύκολη και υγιεινή λιχουδιά.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά
merides

Μερίδες
2
difficulty

Δυσκολία
Εύκολο

 

Συστατικά:
60 γρ. θρυμματισμένος πάγος
2 αποφλοιωμένες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
25 γρ. χαρουπάλευρο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους τσία
125 ml γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
20 γρ. ψυχα αμυγδαλου
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγη γύρη μελισσών για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Για να καραμελώσουμε τα αμύγδαλα με το μέλι, τα ζεσταίνουμε μαζί με το σουσάμι σε ένα μικρό τηγάνι και χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά και το μέλι να αρχίσει να σκουραίνει ελαφρώς στο χρώμα. Το απλώνουμε σε ένα δίσκο στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τις μπανάνες για λίγο στην κατάψυξη και μετά τις χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τον πάγο, το χαρουπάλευρο, τους σπόρους τσία και το γάλα αμυγδάλου. Εάν το μηχάνημα δυσκολεύεται να ανακατέψει το μείγμα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ή και δύο νερό ή γάλα αμυγδάλου. Προσοχή μην το παρακάνετε. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε μέλι για να ρυθμίσετε τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο παγωμένα μπολ, προσθέτωντας από πάνω τις μπανάνες με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με λίγη γύρη.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: sbs.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.