Τοστ με αβοκάντο, μαύρο σκόρδο και γύρη

Ποιος είπε ότι το τοστ δε μπορεί να είναι ένα υγιεινό σνακ; Εάν είστε λάτρης του αβοκάντο (όπως και εμείς), τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Για όσους δεν το γνωρίζουν το μαύρο σκόρδο δεν είναι ποικιλία σκόρδου, αλλά ένα προϊόν που προκύπτει από μια φυσική επεξεργασία του λευκού σκόρδου. Δηλαδή από το κλασικό σκόρδο, όταν αυτό ωριμάζει κάτω από ορισμένες συνθήκες, με μια τεχνική που μας έρχεται από την Κορέα. Το αποτέλεσμα έχει διαφορετική υφή και γεύση καθώς με τη διαδικασία ωρίμανσης μετατρέπεται από σκληρό και αψύ σε μαλακό, γλυκό και με μικρή οξύτητα, ενώ διατηρεί ένα ελαφρύ άρωμα σκόρδου.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
5 λεπτά
merides

Μερίδες
1
difficulty

Δυσκολία
Εύκολο

 

Συστατικά:
2 Φέτες ψωμιού της επιλογής σας
Ταχίνι (ή εναλλακτικά φυστικοβούτυρο)
2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
1 Αβοκάντο
Μισό λεμόνι
Γύρη μελισσών
Αλάτι, πιπέρι καγιέν και νιφάδες τσίλι,

Εκτέλεση:
Απλώστε το ταχίνι πάνω στις φέτες ψωμιού και πασπαλίστε με πιπέρι καγιέν. Λιώστε το μαύρο σκόρδο και απλώστε το και αυτό. Κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια και προσθέστε τα στο τοστ. Ρίξτε από πάνω λίγο λεμόνι. Πασπαλίστε με γύρη νιφάδες τσίλι και αλάτι. Απολαύστε!

πηγή: blackgarlicna.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.