Πουτίγκα σοκολάτας με μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Μια εύκολη και γρήγορη σοκολατένιας πουτίγκας με μέλι ιδανική για τις νυχτερινές λιγούρες

time

Χρόνος Εκτέλεσης
15 λεπτά
merides

Μερίδες
4
difficulty

Δυσκολία
Εύκολο

 

Συστατικά:
1/4 φλιτζανιού κακάο (χωρίς ζάχαρη)
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1+1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού μέλι κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο και λεπτόρρευστο (πχ πορτοκαλιάς, παλιουριού, ευκαλύπτου κτλ)
60γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το κακάο και το κορν φλάουρ μέσα σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί πλήρως. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, επίσης σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην καταστρέψετε τα θρεπτικά στοιχεία του μελιού. Ανακατέψτε τα μείγματα καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει πυκνό. Προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε την για 5 λεπτά. Ρίξτε την βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Μοιράστε την πουτίγκα σε διαφορετικά φλιτζάνια και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύα.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: honey.com Η συνταγή είναι των Marie Simmons / Andrews McMeel Publishing, LLC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.