Κοκτέιλ με βάση το μέλι: Honey Mango Mimosa

Πρόκειται για ένα από τα ευκολότερα cocktails που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος, καθώς ουσιαστικά αποτελείται από σαμπάνια και χυμό πορτοκαλιού, τα οποία μπαίνουν σε ένα flute glass.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
5 λεπτά
merides

Ποσότητα
2 κοκτέιλ
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
2 φλ.κ. (φλιτζανάκια του καφέ) παγωμένο χυμό μάνγκο
1 φλ.κ. παγωμένο χυμό πορτοκάλι
1 φλ.κ. μέλι πορτοκαλιάς αραιωμένο σε νερό (2 μέρη μέλι – 1 νερό)
2 φλ.κ. σαμπάνια ή αφρώδης οίνος
1 φλ.κ. λικέρ (Aperol, Campari, Grand Marnier ή Triple Sec)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας flute.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: honey.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.