Ζεστό κρασί με μέλι. Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Δεν είναι απλά το ιδανικό ποτό για μια κρύα, χειμωνιάτικη παραμονή Χριστουγέννων. αλλά θα γεμίσει το σπίτι σας με τα υπέροχα αρώματα κανέλας, κάρδαμου και γαρύφαλλου.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides

Μερίδες
5-10
difficulty

Δυσκολία
Εύκολο

Συστατικά:
750ml ξηρό κόκκινο κρασί (Αγιωργιτικο ή Merlot ή Pinot noir)
3/4 του φλιτζανιού νερό
3/4 του φλιτζανιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
Λωρίδες από ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο γαρίφαλο
1/4 κ.γλ κάρδαμο
Κόκκους μαύρου πιπεριού
1 μοσχοκάρυδο (τριμμένο)

Εκτέλεση:
Ξεκινήστε με ένα στιβαρό κόκκινο κρασί, χρησιμοποιώντας ένα που θα απολαμβάνατε να πιείτε μόνο του. Ζεστάνετε το νερό με το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα προσθέστε το κρασί μαζί με τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι. Τέλος τρίψτε το μοσχοκάρυδο. Αφήστε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει ώστε να μην καταστραφεί το μέλι και εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρετε και σερβίρετε σε ζεστό ποτήρι του κονιάκ ή οποιοδήποτε άλλο ποτήρι, αρκεί να είναι ζεστό ώστε να μη σπάσει.

Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και με άλλα φρούτα όπως κράνμπερι, σταφίδες ή φέτες μήλου.

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.