Η κλιματική αλλαγή ως άλλοθι

Οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν για περισσότερο από ένα μήνα το φθινόπωρο στην Άρτα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν, είχαν ως αποτέλεσμα τα μανταρίνια να σαπίζουν ενώ βρίσκονταν ακόμα πάνω στα δέντρα. Το ίδιο συνέβη και στα πορτοκάλια τα οποία θα μαζεύονταν σε 1-2 μήνες.

Οι παραγωγοί οι οποίοι είναι αντιμέτωποι και με τις εξαιρετικά μειωμένες τιμές, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε το κόστος, έρχονται τώρα αντιμέτωποι και με το κράτος, το οποίο αποδίδει τη ζημιά στην κλιματική αλλαγή, τη στιγμή που ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς σε ανάρτησή του.

Κάθε χρόνο οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές στον ΕΛΓΑ. Το κράτος όμως φαίνεται πως βρήκε άλλοθι ώστε να μην αποζημιώνει, βαφτίζοντας τα πάντα (φωτιά, χαλάζι, ανομβρία, πλημμύρα κτλ) ως κλιματική αλλαγή. Θυμίζουμε ότι και η φωτιά στην Εύβοια αποδόθηκε στην κλιματική αλλαγή. Βέβαια εκεί ήταν διαφορετικό το μέγεθος και η δημοσιότητα του θέματος, με αποτέλεσμα να δοθούν αποζημιώσεις, αν και οι συκοπαραγωγοί για παράδειγμα δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα.

Η πολιτεία καλείται να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και όχι να τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι και μάλιστα ενάντια σε αυτούς που παράγουν. Ειδικά όταν επί πανδημίας αποζημίωνε τους αυτοκινητοδρόμους για μη είσπραξη διοδίων και τις αεροπορικές για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Advertisement

5 thoughts on “Η κλιματική αλλαγή ως άλλοθι

 1. τη γεωμηχανική (μηχανική του κλίματος) την ξέρετε; τι κληματική αλλαγή και παραμύθια…

  Like

  1. Η κλιματική αλλαγή ασφαλώς και υφίσταται και είναι ανθρωπογενής. Το κλίμα στη Γη μπορεί να άλλαζε και θα αλλάζει ανεξάρτητα από την ύπαρξη του ανθρώπου, όμως από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά, η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει και μάλιστα με ολοένα επιταχυνόμενο ρυθμό, καθώς ο άνθρωπος επανέφερε στην ατμόσφαιρα με τη μορφή θερμοκηπιακών αερίων, τον καθηλωμένο στο υπέδαφος άνθρακα (κάρβουνο, πετρέλαιο κτλ). Το αποτέλεσμα είναι ότι σε σχέση με το 1850 η μέση θερμοκρασία έχει ανέβει κατά 0,8°C με τα δύο τρίτα αυτής της ανόδου να συντελούνται μετά το 1980.

   Like

   1. Πολλές επιστημονικές απόψεις υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Θυμάμαι το βιβλίο της Elana Freeland: Under an Ionized Sky, την άφθονη αρθρογραφία στο geoengineeringwatch.org αλλά και τις πάμπολες τοποθετήσεις του καθηγητή κ. Αντώνη Φώσκολου. Αν αντιληφθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός (για τους κατοίκους στην Ελλάδα κρατάω μικρό καλάθι), τι ακριβώς παίζεται εις βάρος του, θα σοκαριστεί. Μικρή παράκλιση. Για πιθανή αναζήτηση του τι πραγματικά συμβαίνει χρησιμοποιείστε μηχανές αναζήτησης διαφορετικές από το Google…

    Like

   2. Για τον Αντώνη Φώσκολο και το σύνολο των ψευδοεπιστημονικών εικασιών που έκανε, έχουν απαντήσει τα ellinika hoaxes. Ο άνθρωπος ισχυριζόταν ότι την κλιματική αλλαγή την εφεύρε η Θάτσερ και ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων δεν αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της ατμόσφαιρας. Αυτά τα επιχειρήματα στερούνται σοβαρότητας και πάνω σε αυτά δε μπορεί να γίνει διάλογος. Από το 1850 η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά 0,8°C και το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο αλλά και πολύ εύκολο να το ελέγξετε από όποια πηγή θέλετε. Επίσης το CO2 στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε από 0,028% σε 0,040% τα τελευταία 300χρόνια. Την ανώτερη τιμή εδώ και εκατομμύρια χρόνια! Επίσης ο Φώσκολος ισχυρίζεται ότι η θερμοκρασία επί 25.000 χρόνια όπως λέει ήταν κατά 2 βαθμούς υψηλότερη. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όποιος θέλει να κάνει διάλογο για την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να φέρει επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο. Όχι εικασίες ότι την εφηύρε η Θάτσερ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Όσο για την Freeland δεν έχω λόγια… Η τύπισσα ισχυρίζεται ότι μας ψεκάζουν.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.